Home Îngrijirea ochilor 5 sfaturi esențiale pentru a-ți păstra ochii sănătoși vara
Lacrimi artificiale fara conservanti

5 sfaturi esențiale pentru a-ți păstra ochii sănătoși vara

by SanatateaOchilorTai.ro

Vara este anotimpul în care ne petrecem foarte mult timp în aer liber. Ziua este mai lungă, temperaturile sunt numai bune de stat la o terasă, iar ochii noștri se bucură din plin de frumusețile pe care acest anotimp ni le oferă. Chiar dacă până aici pare că totul este perfect, nu putem trece cu vederea un aspect foarte important al sănătății noastre: sensibilitatea ochilor.

Nu este o noutate faptul că radiațiile UV sunt extrem de periculoase pentru sănătatea ochilor noștri și odată cu primele raze de soare mai puternice apar inevitabil și sensibilități la nivelul ochilor.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că peste un sfert din cazurile de cataractă sunt rezultate ale expunerii la radiații ultra-violete puternice. În acest context, este important de știut faptul că dacă te identifici în una sau mai multe dintre categoriile de mai în jos, medicii oftalmologi recomandă o îngrijire mai atentă a ochilor:

  • Petreci mult timp în aer liber;
  • Petreci mult timp în fața calculatorului;
  • Porți lentile de contact;
  • Ai vederea sensibilă.
  • Suferi de sindromul ochiului uscat.

Cele mai întâlnite afecțiuni a căror evoluție este accelerată de expunerea la radiația UV, sunt cataracta, sindromul de ochi uscat, și degenerescenta macularp cauzată de vârstă. Totuși, există cazuri, din fericire foarte rare, în care expunerea îndelungată la radiațiile solare a dus la afecțiuni grave, precum retinita solară.

Așadar, pentru a evita situațiile neplăcute, medicii oftalmologi vin în ajutorul nostru cu o serie de sfaturi pentru protecția ochilor care ne vor ajuta să ne bucurăm de vară fără griji.

Folosește produse fără conservanți pentru protecția ochilor tăi. Da, ai auzit bine. Conservanții folosiți în compoziția picăturilor de ochi pot fi foarte periculoși pentru suprafața oculară. Nu au fost puține cazurile în care după utilizarea picăturilor de ochi au apărut iritații severe care au dus la complicații din cauza conservanților din compoziție.

Acordă atenție ochilor tăi pe parcursul întregului an, însă sporește grija pe perioada verii, atunci când radiațiile solare sunt mai puternice, deci și mai periculoase. De obicei, ochii ne avertizează că ceva este în neregulă atunci când avem senzația de ochi uscați sau de nisip în ochi. Această afecțiune poartă în limbajul de specialitate denumirea de sindromul ochiului uscat.

Consultă un medic înaintea administrării oricărui tip de tratament. Chiar dacă pare că nu este o afecțiune atât de gravă care să te trimită urgent în cabinetul unui medic, un consult la oftalmolog poate scurta perioada de neplăceri cauzate de un tratament inadecvat, spre exemplu.

Protejează-ți ochii și cu produse de specialitate. Utilizarea ochelarilor de soare nu reprezintă o garanție a faptului că razele ultra-violete vor fi mai putin periculoase cu ochii tăi. Soluția preferată de medicii oftalmologi este administrarea unor lacrimi artificiale care ajută la umezirea și lubrifierea suprafeței oculare și, mai ales, care care conțin filtru UV.

Filtrul UV este o caracteristică foarte importantă pe care trebuie să o regăsești la produsele pe care le folosești pentru protecția ochilor. Un astfel de produs care bifează acest aspect, dar și toate celelalte beneficii de mai sus este Hyabak.

Hyabak este un dispozitiv medical, recomandat pentru umezirea și lubrifierea ochiului și a lentilelor de contact. Poate fi folosit pe tot parcursul zilei fără limitare de utilizare, pentru o senzație de lubrifiere a suprafeței oculare. Produsul este recomandat de medicii oftalmologi atât pentru tratarea sindromului de ochi uscat, cât și pentru utilizatorii lentilelor de contact.

Transformă picăturile Hyabak în aliatul tău de buzunar pentru ochi sănătoși pe tot parcursul verii și folosește-l ori de câte ori simți nevoia.

HYABAK

Ar mai fi util să citești și