Home Îngrijirea ochilor Cum aleg produsele pentru sănătatea ochilor?

Cum aleg produsele pentru sănătatea ochilor?

by SanatateaOchilorTai.ro

Se spune ca nimic nu este mai de valoare decât vederea. Tocmai din aceasta cauza ochii au nevoie de o atenție speciala din partea noastră. Dupa o zi plina la serviciu sau în fata monitoarelor, îngrijirea ochilor trebuie sa fie pe primul plan. Factorii de mediu (vântul, aerul rece, radiațiile UV), stilul de viata, machiajul,  stările sufletești cat și expresiile faciale lasă urme cu trecerea timpului.

Tocmai de aceea, alegerea produselor de igiena a ochilor trebuie sa devina un ritual. In acest articol veți regăsi câțiva pași pentru a va ajuta în a lua o decizie informata cu privire la aceste produse:

  1. Consulta un medic oftalmolog. Înainte de a lua orice decizie în ceea ce privește sănătatea ochilor, este recomandat un consult la medicul oftalmolog. Acesta va decide în urma unei examinări complete conduita terapeutica personalizata.
  2. Atenție la conservanți. Anumite produse de uz ofalmologic au în compoziția lor conservanți pentru a preveni contaminarea bacteriana, însă aceștia pot provoca uneori iritații Dacă va știți cu sensibilitate oculara, luați în considerare alegerea unui produs care sa nu conțină conservanți. De obicei aceste produse se comercializează in variante de flacoane în doza unica.
  3. Citește eticheta/prospectul. In momentul alegerii unui produs citește cu atenție ingredientele folosite. Optează pentru un produs care nu conține produși chimici iritanți și care sunt marcate drept “testate oftalmologic”, “de uz oftalmologic”, “non-iritante”, “potrivit pentru ochi sensibili”.
  4. Alege în funcție de nevoile tale. Când vine vorba de igiena oculara, nu oricine are aceleași recomandări, data fiind varietatea mare de afecțiuni oculare cat și particularitatile tipului de piele. Înțelegerea nevoilor tale te va ghida spre o alegere corecta.
  5. Verifica alergenii. Dacă ai istoric de alergii, fii precaut în ceea ce privește produsele cu potențial Optează pentru produse hipoalergenice testate și evita produsele despre care știi deja ca ești alergic.
  6. Data expirarii. Verifica întotdeauna termenul de valabilitate a produselor deoarece acestea își pierd eficienta și pot fi chiar contaminate.
  7. Produsele multi-doza vs mono-doza. Produsele monodoza sunt mai avantajoase deoarece au un risc mai mic de contaminare și iritare oculara, totuși soluțiile multi-doza pot fi la fel de eficiente daca sunt folosite in condiții de igiena stricta.
  8. Reputatia brand-ului. Alege produse fabricate de branduri cunoscute, acestea au o istorie bogata in ceea ce privește standardele înalte de calitate pe linia de producție, eficienta și siguranța utilizării.
  9. Recomandări și recenzii. Căutarea unei recenzii online nu mai este o noutate în ziua de azi, astfel ca poți avea un feedback din partea unei persoane care deja a folosit acel produs. Tine minte însă, fiecare organism poate reacționa diferit, așadar recenziile pot fi de ajutor însă acestea nu trebuie sa fie singurul factor de decizie în alegerea unui produs. Informează-te din surse medicale.
  10. Mostrele. Înainte de a utiliza un produs nou poți lua în calcul testarea unei mostre. Aplica o cantitate mica de produs într-o zona cu piele mai puțin Acest test te va ajuta sa identifici o reacție adversa posibila înainte aplicării produsului în jurul ochilor.

In concluzie, alegerea unui produs de igiena a ochilor este un aspect important pentru a menține o sănătate oculara optima. Totuși, daca apar manifestări neplăcute sau problema persista, este întotdeauna indicat un consult specializat pentru o recomandare personalizata nevoilor fiecăruia dintre noi.

Articol scris de Dr. Aigean Bilal, Medic Rezident Oftalmolog

Ar mai fi util să citești și