Home Îngrijirea ochilor Conservanții în picăturile de ochi: reacții adverse și alternative
hyabak - fara conservanti

Conservanții în picăturile de ochi: reacții adverse și alternative

by SanatateaOchilorTai.ro

Sănătatea ochilor reprezintă un aspect din ce în ce mai prezent în viețile noastre cotidiene. Din păcate, digitalizarea masivă dublată de sistemul de lucru work from home, ne-au transformat în victime sigure ale ecranului în fața căruia petrecem ore întregi. Acesta este un exemplu foarte des întâlnit, însă din păcate nu și singurul. Folosirea excesivă a telefonului mobil, a televizorului sau chiar și expunerea la soare sau vânt pentru o perioadă mai lungă de timp reprezintă factori care duc la probleme cu vederea.

De cele mai multe ori, evităm să facem o vizită în cabinetul unui medic oftalmolog și alegem varianta cea mai comodă pentru un rezultat imediat și, în aparență, lipsit de griji. Această variantă constă într-un drum la farmacie, acolo unde povestim rapid de după ghișeu faptul că ne ustură ochii, sunt roșii și îi simțim greoi. Din păcate, de cele mai multe ori plecăm acasă cu produse care nu sunt neapărat recomandate pentru problemele pe care le avem de fapt, însă, fără un consult medical, ne mulțumim cu ideea de tratament superficial și cu speranța că problema noastră va dispărea.

O proporție destul de scăzută de oameni acordă importanță specificațiilor produselor recomandate de farmaciști. La o privire mai critică, vom observa că majoritatea picăturilor pentru ochi conțin conservanți. Dar ce sunt aceștia și în ce măsură acționează asupra sănătății ochilor noștri?

Mai departe vă propunem să descoperim împreună ce înseamnă conservanții, dar mai ales ce reacții pot apărea la nivelul suprafeței oculare în cazul în care folosim pe perioadă mai lungă de timp produse ce conțin conservanți.

Ce este un conservant și de ce îl regăsim în picăturile de ochi?

Conservantul, sau agentul antimicrobian, este folosit pentru a preveni contactul substanței din produs cu microbii din jur, după deschiderea flaconului. Cu toate acestea, numeroase studii au demonstrat faptul că acești conservanți sunt toxici pentru suprafața oculară, în special pentru pacienții care utilizează picături oftalmice pe termen lung.

Care sunt reacțiile care apar în urma folosirii produselor ce conțin conservanți?

Disconfort, iritare sau senzația de ochi uscați sunt doar trei dintre cele mai întâlnite reacții ce pot apărea în urma folosirii unor produse pentru ochi ce conțin conservanți. Efectele pot fi și mai severe și pot ajunge chiar și la intervenții chirurgicale. Severitatea efectelor secundare depinde de durata tratamentului, de dozajul, de tipul și concentrația conservanților utilizați în picăturile oftalmice. Cea mai bună modalitate de a limita aceste complicații este de a reduce frecvența de dozare a picăturilor de ochi cu conservanți sau cel mai indicat, utilizarea de picături de ochi fără conservanți.

Ce avantaje oferă picăturile de ochi fără conservanți?

În anii 1990, după mai bine de zece ani de cercetare, specialiștii au descoperit o modalitate sigură pentru a administra picături de ochi fără să mai fie nevoie de conservanți. Această inovație care stă la baza descoperirii specialiștilor poartă numele de sistemul ABAK, iar picăturile de ochi HYABAK folosește acest tip de dozare, eliminând, astfel riscul de irosi substanța activă din flacon și pentru a eficientiza utilizarea produsului.

Produsul este disponibil sub forma unui flacon foarte bine securizat, iar cele 300 de picături trec printr-un filtru care are rolul de a ține microbii departe de soluție. Spre deosebire de produsele clasice care conțin conservanți și pot fi utilizate în termen de 2-4 săptămâni de la deschidere, picăturile de ochi Hyabak pot fi folosite până la 3 luni de la deschiderea flaconului.

Un alt beneficiu major pe care îl aduce Hyabak îi privește și pe posesorii de lentile de contact. În general, produsele care conțin conservați sunt extrem de nocive pentru lentila de contact, în timp ajungând chiar să o distrugă și să provoace complicații la nivelul suprafeței oculareIn cazul utilizarilor colirelor fara conservanti, precum  Hyabak, colire 100% compatibile cu lentilele de contact avem avantajul de a ni le putea administra direct pe acestea fara a fi necesara scoaterea lor inaintea administrarii picaturilor, aspect extrem de util daca suntem la birou, in vacanta sau in vizita.

Sănătatea ochilor tăi stă într-o simplă alegere. Alege #fărăconservanți și transformă Hyabak în aliatul tău de buzunar pentru a vedea viitorul cu ochi buni!

Banner HYABAK

Ar mai fi util să citești și